För dig som vill stötta Hamnarbetarförbundet

2019-03-03 Vi får en del frågor om hur man kan stötta förbundet i strävan efter eget kollektivavtal. Här skriver vi om det.

Swish: 123 132 1959
Bg: 177-9750
IBAN: SE74 8000 0842 0234 3980 0271
BIC: SWEDSESS


Vi uppskattar verkligen att så många följer vad som händer. Det sprids en del felaktig information från arbetsgivarsidan som tyvärr även når ut i medierna. Vi försöker bemöta felaktigheter löpande. Alla våra pressmeddelanden och debattartiklar läggs upp på hemsidan. När förbundets representanter uttalar sig i intervjuer länkar vi till artiklar och inslag på Facebooksidan. Sprid gärna, och förklara läget när diskussionen kommer upp med kollegor och vänner. 

Nedan finns flygblad som går att skriva ut och sprida. Den ena är svartvit dubbelsidig a5. Den andra är en färgfolder i a5. Texten kan komma att uppdatteras ofta beroende på hur situationen utvecklar sig, så ta gärna en titt här ibland så att du har den senaste versionen. 

Om någon vill skänka en slant till konfliktkassan finns en skylt att skriva ut med QR-kod till Swish.

Det viktigaste du kan göra är naturligtvis att ta den egna striden, på den egna arbetsplatsen tillsammans med kollegorna. Det vardagliga, slitiga fackliga arbetet är grunden till att mota försämringar och vinna nya segrar. Att kräva sin rätt på jobbet ska inte vara ett undantag!